שיווק ב-SMS - עד כמה זה (באמת) מקדם את המכירות שלכם?
- אור ברנשטיין
- 1 באוג׳ 2017
- זמן קריאה 3 דקות
היום, 9 באב, קיבלתי אסמס (SMS) ממותג שאני מאוד מכבדת. למה אני מכבדת את המותג הזה? משלוש סיבות:
הם מאוד עדינים בגישה, לא מוכרים באגרסיביות
מספקים המוווון תכנים שווים בחינם
אוהבת את המוצרים שלהם
ואז הם שלחו לי אסמס פרסומי. ב-9 באב. היום בו נחרב בית המקדש בגלל שנאת חינם.
אל תעשה לחברך מה ששנוא עליך
יש קטע כזה שכשאתה נהייה מפרסם, אתה פתאום שוכח את עצמך כצרכן. אתה בטוח שכל מה שאנשים עושים כל היום זה לשבת ולחכות למסרים שלך, למבצע, לקליפ שישנה להם את החיים. אם אתה בר מזל וכמפרסם יש לך את מספרי הנייד של הלקוחות שלך, אז בכלל טוב! בוא נשלח להם אסמסים! כי הרי בניגוד לאימייל, sms מגיע תמיד לתיבה של הנמען ולא רק שמגיע אלא אתה יכול להיות בטוח שהנמען לא יוכל להתעלם ממנו. באמצע פגישה, בסופר, עם הילדים, בלי הילדים, בעבודה, בבית – לא חשוב איפה הלקוחות שלי נמצאים, הם עכשיו יקשיבו לי!
חברים, אני אגיד את זה בצורה הכי מפורשת שיש:
סמס (SMS) זאת השנאת חינם של המשווקים. זאת אחת הצורות הידועות לחרב יחסים עם לקוחות.
הרי אם לרגע תהיו כנים עם עצמכם – מי נהנה מלקבל sms שיווקי?? אז למה לעשות את זה לאחרים?
חומוס עושים באהבה
זוכרים את הפרסומת האלמותית של חומוס צבר? ״חומוס עושים באהבה או לא עושים בכלל״. גם שיווק.
אנחנו אנשי שיווק, זה לא שאנחנו מתעסקים כל היום בהצלת העולם. אבל דווקא בגלל זה אני חושבת שאפשר וצריך לייצר שיח אחר ברשת ודווקא על ידינו, אנשי השיווק. ויש, יש כאלה שעושים את זה טוב, והם לא חפים מאינטרסים וזה בסדר גמור, להתפרנס זה חשוב. רק הדגש הוא על ה״איך״.
חכמינו, לא חכמי השיווק אלא חז״ל, הבינו שלבני אנוש יהיה too much להתנהג ב״ואהבת לרעך כמוך״ אז הם אמרו – בואו תתחילו עם משהו יותר פשוט – ״אל תעשה לחברך מה ששנוא עליך״. והמהדרין מוסיפין: במיוחד sms.
אני לא אוהבת את איך שאנחנו משתמשים באסמסים. מבחינתי אסמסים שיווקיים, יכולים באמת, אבל באמת! לתת ערך ללקוח, רק אם הם משרתים מטרות בעלות אופי שירותי כמו:
תזכורת לפני אירוע (כולל קליק-טו-ווייז כמובן…)
אמצעי הזדהות והגנה על סיסמאות
ביטול של אירוע, פגישה, כנס
עדכון על משלוח שבדרך אליך
וכדומה.
אז באמת אני מרגישה שהמותג מתקשר איתי מתוך רצון לשפר את החווייה שלי כלקוחה ולא מתוך אינטרסים מכירתיים מוסווים יותר או פחות. אה, ואם זה לא ברור אז חוויית לקוח טובה מייצרת לקוחות חוזרים שקונים עוד ועוד, ככה שבסוף המותג כן מרוויח אבל בנועם.
בחו״ל כבר הבינו את המשחק ולתוכן איכותי ותקשורת נכונה עם לקוחות, יש מקום של כבוד.
בארץ, אנחנו נוטים לשכוח שאנחנו משפחה, כנראה בגלל הסינוור של עגל הזהב, אז אנחנו נסחפים אחרי טרנדים ואחרי שטויות שיווקיות שאנחנו רואים שאחרים עושים, בלי לעצור ולבדוק [א] האם זה באמת מצליח להם [ב] האם זה מתאים שנתנהג כך כאנשים וכמותגים.
יש עוד הרבה הצקות של שיווק – באנרים, ניוזלטרים של ספאם, וובינרים – כתבתי על זה כתבה שלמה: ״10 מכות מצריים של השיווק״ אבל אם רק הצלחתי לגרום לכם לעצור ולחשוב שוב על שליחת סמסים - דיינו.
אז תזכרו: לפני שאתם מציקים ללקוחות שלכם באסמס, תחשבו אם אין דרך אחרת שבה אפשר להשיג את מה שאתם רוצים להשיג. לתפוס את תשומת הלב של הלקוח בצורה שמציקה לו, זה ההפך ממה שאתם רוצים.
מה כן? תקנו פרסום במקום שלקוח כבר רגיל לצרוך בו פרסום – בפייסבוק, באתרים שמציגים פרסום, תכינו לו ניוזלטר שווה, לא ספאם אלא באמת ניוזלטר איכותי והכי טוב – תעבדו על תוכנית תוכן איכותית, שנותנת ללקוחות שלכם כל כך הרבה ערך מוסף שהם כבר לבד יפנו אליכם, לא תצטרכו לסמס להם.
מצאתי כתבה ממש טובה על שיווק באמצעות תוכן (לא מקבלת מהם אחוזים, חשוב לי שתקראו תוכן טוב), זה מקום טוב להתחיל איתו או להרחיב אותו גם בעסק שלכם.
אז תהיו אנשי שיווק טובים והלקוחות שלכם יעריכו את זה ויגיבו בהתאם, מבטיחה לכם.
למתקדמים: ואהבת לרעך כמוך
התיקון של השבירה של 9 באב הוא על ידי חיבור מחדש של כל החלקים (האנשים) באהבה.
ואם נחרבנו, ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חנם, נשוב להבנות, והעולם עמנו יבנה, על ידי אהבת חנם [הרב קוק]
הדברים האלה הם לא בשמיים, הם נמצאים ביחס בינינו, בני האדם, אחד לשני. ולנו, כמותגים וכאנשי שיווק יש את היכולת לעשות את זה בכל פעולה שאנחנו בוחרים לעשות. תזכרו, הדגש הוא על ה״איך״. שם יכול להתממש הביטוי של ״ואהבת לרעך כמוך״.
Comments